Point Wells wonder

In the peaceful paradise of Point Wells, former Auckland city residents have found their dream: a functional forever home that goes beyond their expectations. The 360m² architectural masterpiece, featuring a multi-gable design, has expansive living areas that flow effortlessly to the outdoors. Architectural designers Noel Martin and Darryn Jones collaborated on the design, before Timothy Baldwin and his team from Capital Construction NZ Limited brought it to life.

The eye-catching façade is marked by twin picture frame garages clad in random width cedar. The boards alternate between vertical and horizontal, catching the light and enhancing the visual interest. “Our team took pains to arrange the varying boards in a sequence, mirrored from each corner to each gable. Not only did this minimise waste but it created a striking symmetry,” says Timothy.

Inside, the four bedroom, three bathroom home smoothly blends natural materials and textures. The marble kitchen island, with waterfall ends and stained charcoal cedar, is highlighted by copper pendant lights. Mosaic wall tiles sparkle with metallic accents. Custom nooks, allowing artworks to be displayed around the home, and a window seat facing the oriental courtyard epitomise the inspiring design.

Multiple 3.6-metre-high raking ceilings in grooved ply required a complex collection of engineered steel and precise assembly. Flooded with light through floor-to-ceiling windows, the lounge, kitchen, and living areas open towards the outdoor dining pergola and beyond, where expansive kwila decking surrounds a central pool.

“The team is proud of the careful construction and superior craftsmanship that resulted in this impressive home,” says Timothy.

The homeowners agree. “The home surpasses our expectations in both design and quality. The team’s attention to detail shines in every aspect of the house.”

Location: Warkworth | Auckland

See other Revere projects