Simply the best

Jeremy and Ele’s family home sits nestled between a decommissioned limestone quarry and the breathtaking Cheviot plains. With neighbours like that, every room comes with a view.

“Before we started, we didn’t have a concrete idea of what we were after,” explains Jeremy, “but we knew we wanted it to work with the amazing views.”

Ian Cattoën-Gilbert, director of Trengrove Architects, rose to the challenge. His bold and contemporary design is full of surprises and delights – including a floor-to-ceiling panel in the hall, cleverly concealing a secret doorway through to the laundry.

Jeremy’s good friend Mike Thomas, of Greenroom Carpentry, was shoulder-tapped to make the ambitious design a reality. “Ian brought some distinctive touches to the house,” says Mike. “The curve in the ceiling, in particular, is a real showpiece.”

Mike describes the work that went into creating the curves as ‘fanatical’. The plywood sheets were cut on site, and the team used a complex concealed-clip system to fix everything perfectly into place. “Mike had a tough job on his hands,” says Jeremy, “but it came up incredibly well.”

Since finishing the project, Mike has found that building for your friends has its perks. “I love being able to go round and see the house in action,” says Mike. “It’s so rewarding to sit back, have a beer, and enjoy the view.”

Location: Cheviot | Canterbury

See other Revere projects